...

Tervetuloa Superpupun maagisille Winx-sivuille
Päivitys 19.11.2023: Nykyisin olen aktiivinen Winx-tililläni instagramissa: between_cloudtower_and_alfea (nimellä Hallowinxer). Päivitys 28.3.2020: Hei kaikki lukijat! Vuonna 2014 aloitin lukion ja kiireistä johtuen laitoin sivut tauolle. En halunnut virallisesti lopettaa tai poistaa sivuja, sillä ajattelin, että haluaisin joskus ehkä vielä palata sivujen pariin. Olen käynyt välillä kurkistelemassa, onko kaikki ok ja kaikkien näiden vuosien jälkeen viimein palasin tänne tekemään pientä remonttia! Kiitän kaikkia lukijoita kärsivällisyydestä! :)

perjantai 1. maaliskuuta 2013

Hauskaa Winx-puuhaa osa 4


   A & A-tarinat, eli Adjektiivi- ja Adverbitarinat  

Adjektiivi tarkoittaa sanaa, joka kuvaa, millainen jokin asia on, esim. mukava, ikävä, yksinäinen, pehmeä, sininen, piikikäs, väsynyt jne.
Adverbi kuvaa, miten jokin asia tehdään, esim. nopeasti, kauniisti, hätäisesti jne. Adverbin tunnistaa siitä, että se usein päättyy sti-tavuun.
Ensin kirjoitetaan Winx-tarina, mutta adjektiivien ja adverbien tilalle jätetään tyhjä viiva. Viivalle voi kuitenkin kirjoittaa päätteen, esim. sti- päätteen, jotta muistat, että siihen pitää laittaa adverbi. Jos teet hommaa porukassa, kirjoita tarina niin, etteivät muut näe sitä. Muut saavat sanoa adjektiiveja ja adverbejä, ja sinä merkitset ne viivoille järjestyksessä, mutta muista taivuttaa ne oikein, jotta tarinasta ei tule aivan seko. Jos olet yksin, voit kirjoittaa adjektiivejä paperilapuille ja nostaa lappuja sekoitetusta pinosta, mutta jos haluat jotain vielä jännittävämpää, avaa kirja satunnaiselta sivulta ja poimi adjektiivi tai adverbi, jonka näet ensimmäisenä.
Noi, nyt tiedät säännöt. Alla on tarina, jonka voit vaikka tulostaa. Täytä adjektiivit ja adverbit viivoille.

                    A & A-tarina 1

Oli                               päivä, joten Stella hihkui muille Winxeille                         sti:"Mennään Magixiin shoppailemaan, minä tarvin paljon                                  avaatteita!" "Taasko?"Tecna kysyi. "No, hyvä on. Mennään sitten", Bloom huokaisi hieman                                   sti.
            Myöhemmin Magixissa: Stella juoksenteli kauppojen käytävillä ja hihkui vähän väliä: "Oih, miten                             hame! Se on pakko saada! Siinä on vieläpä                                 vyö, joka tulee kaupanpäälle..."  "Hah! Koulussa Stella on aina niin                                  , mutta kun hän pääsee vaatekauppaan, hänestä tulee lähes                                ", Musa kuiski Floralle. "Hih! Stella on aina Stella;                           ja                                   ", Flora kuiskasi takaisin.                                 Loppu

                        A & A-tarina 2

Winx Club- kertoo seitsemästä                               stakeijusta, jotka opiskelevat Alfea-nimisessä keijukoulussa Magixin                           ssa taikaulottuvuudessa. Keijut taistelevat Pilvitornin                                         ta noitia vastaan. Winx Clubiin kuuluvat Bloom, Stella, Flora, Musa, Layla, Tecna ja Roxy. Roxy on heistä                              in. Bloomilla on                              tukka ja hän on joukon johtaja. Stellan mielestä koulun käynti on                               a. Hän haluaa olla aina                          . Layla on ehkä joukon                                 in tyyppi. Hän haluaa saada                                n kunnon. Flora haluaisi, että ihmiset kunnioittaisivat luontoa. Jos luonto ja ihmiset olisivat sopusoinnussa, kaikki olisivat                                    a. Musa on musiikinkeiju, joten musiikki vaikuttaa hänen mielialaansa. Välillä Musasta voi tulla jopa                       , jos hän kuuntelee                                 sta musiikkia. Tecna rakastaa teknologiaa ja poikaystäväänsä Timmyä, vaikka Timmy on muiden mielestä vähän                         , sillä viettää niin paljon aikaa tietokoneensa kanssa. Tecnassa ja Timmyssä on monta samaa asiaa; he kumoikin ajattelevat aina                                  sti ja ratkovat kaikki matemaattiset pulmat erittäin                                sti. Yhdessä Winxit ovat                               Winx Club!
                                               Loppu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti