...

Tervetuloa Superpupun maagisille Winx-sivuille
Päivitys 19.11.2023: Nykyisin olen aktiivinen Winx-tililläni instagramissa: between_cloudtower_and_alfea (nimellä Hallowinxer). Päivitys 28.3.2020: Hei kaikki lukijat! Vuonna 2014 aloitin lukion ja kiireistä johtuen laitoin sivut tauolle. En halunnut virallisesti lopettaa tai poistaa sivuja, sillä ajattelin, että haluaisin joskus ehkä vielä palata sivujen pariin. Olen käynyt välillä kurkistelemassa, onko kaikki ok ja kaikkien näiden vuosien jälkeen viimein palasin tänne tekemään pientä remonttia! Kiitän kaikkia lukijoita kärsivällisyydestä! :)

torstai 1. elokuuta 2013

♬♪ ♫ Superpupun suosikkimusaa ♪ ♫♬

Superpupun suosikkimusaa

 ♪ ♫♬ Moi! Lupailin n. viikko sitten, että kirjoitan listan biiseistä, joista pidän. Olin viikon mummolassa, enkä voinut päivittää siellä, mutta nyt olen taas kotona. Kirjoittelin listaa päiväkirjaani silloin kun olin mummolassa, ja pitkä lista siitä tulikin.  Alussa kirjoitin kommentteja kappaleista, mutta sitten aloin kirjoittamaan liikaa ja juttua tuli viisi sivua jo pelkistä Lady GaGan kappaleista, joten kaikissa kappaleissa ei ole saman verran kommentteja tai kommentteja lainkaan. 
   Olen lajitellut kappaleita tyylilajeittain kategorioihin, sillä kuuntelen monentyylistä musiikkia klassisesta rockiin jne. Jos pidät joistain samoista kappaleista, bändeistä tai laulajista kuin minä tai haluat kysyä mielipidettäni jostain biisistä, saa kommentoida! :) Olen linkittänyt kappaleet, joten klikkaa vain kappaleen nimeä, niin pääset kuuntelemaan sen YouTubesta.
No niin, nyt siis viimein se lista.  ♪ ♫♬

Dance/pop

- Lady GaGa
 Lady GaGaa olen fanittanut 5. luokasta lähtien, eli nyt n. neljä vuotta. Hän on idolini ja ihailen häntä erittäin paljon, sillä hän on lahjakas, kirjoittaa biisinsä itse, eikä välitä muiden ihmisten ouheista vaan pukeutuu ja tekee asiat niin kuin itse tahtoo. Hän kehottaa myös kaikkia muita olemaan rohkeasti oma itsensä. Hänen ansiostaan uskallan olla oma itseni, sillä ennen kuin aloin kuuntelemaan hänen musiikkiaan, en oikein tiennyt, kuka tai millainen haluan olla. Nyt tiedän kuka olen, enkä muuksi muutu! Ja se on GaGan ansiota. <3
   Nyt listaan ehdottomat suosikkini GaGan biiseistä. Niitä tuli tosi paljon, vaikka yritin tiivistää.

- Bad Romance (albumilta The Fame Monster)
  Tämä on kaikkien aikojen suosikkikappaleeni! Tämä oli myös ensimmäinen kuulemani GaGan kappale. Olin kuullut vain tämän ja Poker Face:n, kun päätin ostaa GaGan levyn. Rakastan GaGan ääntä ja kappaleen melodiaa. Melodisesti suosikkikohtani on "Rah rah ah ah ah, roma roma-mah, GaGa ohlalaa, want your bad romance!" GaGan laulamat matalat äänet ovat ihania. Pidän myös sanoituksista "Love love love, I want your love".

- Monster (albumilta The Fame Monster)
  Tämä kappale on alussa haikea, mistä johtuen itkin joskus sitä kuunnellessani. Pidän melodiasta ja rakastan sanoja: "He ate my heart and then he ate my brain", "That boy is a monster. Could I love him?" Kertosäkeet ovat ihania varsinkin viimeisellä kerralla kun ne ovat moniäänisiä. Kappale on kaunis ja sen sanat koskettavat minua.

- So Happy I Could Die (albumilta The Fame Monster)
  Jo pelkkä kappaleen nimi koskettaa minua. Muistan aina The Monster Ball-keikan Suomessa (ensimmäinen GaGan keikka, jolla olin vuonna 2010), kun GaGalla oli elektroninen liikkuva enkelimekko ja siivet ja hän nousi korkeuksiin (lava nosti hänet ylös). Melodia on kaunis, samoin GaGan ääni. Rakastan myös kappaleen taustoja, joista muistan aina ihanan keikan, johon kappaleen yhdistän.

- Teeth (albumilta The Fame Monster)
  Kappaleen taustalla soivat rummut soivat niin rytmikkäästi, että niiden energian voi tuntea. Vaikka kappale perustuu hokemaan "show me your teeth", pidän sanoista ja melodiasta. Tähän kappaleeseen ei vaan voi kyllästyä! Ja GaGan ääni kuulostaa ihanalta, kun hän puhuu!

- Just Dance (albumilta The Fame)
  Pidän melodiasta ja taustasta. GaGan ääni kuulostaa niin suloiselta varsinkin kertosäkeessä! Kappaletta on myös ihana laulaa, sillä sen melodia on tarttuva.

- Love Game (albumilta The Fame) Huom. Sanat eivät sovellu kaikista nuorimmille kuuntelijoille, paitsi jos et ymmärrä englantia.
  Aina jos olen kiukkuinen, kuuntelen tätä biisiä, sillä siitä saa energiaa. Pidän tästä kappaleesta tosi paljon! Kertosäekin on tarttuva ja bassolinja hyvä. C-osan melodia on kaunis "I can see you staring there..."

- Poker Face (albumilta The Fame)
  Pidän taustasta. Vaikka säkeistön melodia onkin yksinkertainen, pidän siitä todella paljon. Kertosäe on ihana ja tarttuva. Pidän väliosasta "I won´t tell you that I love you..." Ja onhan tämä kappale klassikko kaikille Little Monstereille!

- Eh Eh (Nothing Else I Can Say) (albumilta The Fame)
  "Cherry cherry boom boom, GaGa"- kohta on ihana! :3 GaGa laulaa niin ihanalla, söpöllä ja viattomalla äänellä! Alkusoitto on ihana ja kertosäe niin viaton. Vaikka kappale onkin iloinen, rakastan sitä, sillä se on niin suloinen, söpö ja viaton. Bassolinjat oavt hyvät. 

- Brown Eyes (albumilta The Fame)
  Kaunis balladi, jota on ihana laulaa kun säestää itseään pianolla. Alku- ja välisoitotkin ovat pianolle. "This is just a silly song about you and how I lost you and your brown eyes." Sanat ovat tärkeät minulle. GaGan ääni soi kauniin heleästi ja muumuu agressiivisemmaksi kappaleen myötä, mikä tuo tunnelmaa sanoihin.

- Born This Way (albumilta Born This Way)
  "It doesn't matter if you love him or capital H-I-M. Just put your paws up 'cause you were born this way, baby!" Alku kuulostaa jopa hieman pelottavalta, mistä juuri pidän. Sitten kappale muuttuu iloiseksi ja siitä tulee muös iloinen mieli. Kappaleen sanoma on tärkeä, sillä se kehottaa olemaan oma itsensä: "olemme syntyneet tällaisiksi!"

- Government Hooker (albumilta Born This Way) Huom. Kappale sisältää kiroilua.
   Kun kuulin kappaleen ensimmäistä kertaa, pidin sitä pelottavana, mutta pidän pelottavista kappaleista. Bassolinja on mielenkiintoinen, samoin melodia. Taustalla soiva oktaavien (eli kahdeksan sävelen) välinen "tikutus" sopii kappaleeseen tosi hyvin. "I'm gonna drink my tears tonight. I'm gonna drink my tears and cry. 'cause I know you love me, baby. I know you love me, baby"-kohta on kaunis.

- Judas (albumilta Born This Way)
  Kun kuulin tämän kappaleen ensimmäistä kertaa, kuuntelin sitä neljä tuntia putkeen. :D Vaikka säkeistöissä onkin vain yhtä ääntä, GaGan ääni saa ne kuulostamaan upeilta. Kertosäkeen melodia on ihana, samoin kappaleen tausta. "Judas, Juda-as, Judas, Juda-as, Judas, Juda-as, Judas, GaGa" -kohta kuulostaa ihanalta ja siinä kohtaa bassot ja tausta ovat kerrassaan mahtavat. Lopun "I wanna love you but something's pulling me away from you" on kaunis kuten se, että viimeinen kertoseä on moniääninen.

- Americano (albumilta Born This Way)
  Pidän melodiasta, sillä se on vaihtelevaa: korkeaa, matalaa ja siltä väliltä. Bassot ovat hyvät. " I will figt for, I have fought for how I love you. I have cried for, I will die for how I care" -kohdan sanat ovat kauniit. Kertosäe on mukaansatempaavaja "lalalalalalala"-kohta tuo hyvää tasapainoa melodialle. Loppu on yllättävän erilainen, mikä on hyvä asia.

- Hair (albumilta Born This Way)
  "I just want to be myself and I want you to love me for how I am." Sanat ovat kauniit ja merkitsevät minulle paljon (varsinkin äskeinen virke ja kertosäe). Väliäänet ovat hienoja. Matala "free as my hair-air-air-air" -kohta on mielestäni ihana. "I just want to be free, I just want to be me! And I want lots of friends that invite me to their parties..."

- Sheiße (albumilta Born This Way) Huom. Sisältää kiroilua (esim. jo kappaleen nimikin XD), mutta jos et osaa saksaa, ei tarvitse välittää siitä.
  Saksankieliset kohdat kuulostavat hienoilta. Myös se on hienoa, kun alussa taustaääniä tulee koko ajan lisää. Melodia on hyvä ja kertosäe energinen.

- Bloody Mary (albumilta Born This Way)
  Kappale on kaunis ja pelottava. Se on synkkä ja mollissa (eli surumielinen), joten rakastan sitä! Myös sanat "I won't cry for you" ja "Love is just a history" ovat ihania. Matalat GaGan laulamat alttoäänet ovat ihania. Alku-, väli- ja loppusoitot oavt kauniita. Itkin, kun GaGa esitti tämän laulun livenä The Born This Way Ball-keikallaan Suomessa vuonna 2012. "Oopperaäänellä" lauletut korkeat äänet soivat täydellisesti matalien "GaGa"-äänten kanssa.

- Heavy Metal Lover (albumilta Born This Way)
  Tämä kappale on aivan erililaista GaGaa kuin yleensä, mikä tekee siitä mielenkiintoisen. Pidän GaGan äänestä puhekohdissa sekä matalissa äänissä. Vaikka kertosäkeessä hoetaan vain "Oooh, heavy metal lover", pidän sen melodiasta. "I could be you girl girl girl but would you love me if i rule the world world world" -kohdassa GaGan ääni on erittäin suloinen, samoin sen jälkeen tulevassa matalassa osassa kertosäettä. On mahtavaa, kun lopussa äänet menevät päällekkäin.

- Electric Chapel (albumilta Born This Way)
  Alkusoitto on tosi kaunis, samoin alussa oleva mollimelodia (eli surumielinen melodia). Pidän sanoista: "If you want to steal my heart away meet me meet me baby in safe c'mon meet me in electric chapel." Taustan "tikustus" on ihana. "Ooh"-kohdat lopussa ovat ihania, samoin matalat kohdat.

Seuraavaksi listaan GaGan kappaleita, joita ei ole julkaistu millään albumeilla ja osan niistä hän äänitti sillon, kun ei ollut vielä kuuluisa.

  Suosikkijoululaunu tietysti siksi, että se on GaGan laulu. Lopussa oleva "Cherry cherry boom boom" on ihanaa ja perinteistä GaGaa. :3

Tässä luettelossa on GaGan kappaleita, joista osan hän kirjoitti ennen kuin tuli kuuluisaksi ja osan kirjoitti jo kuuluisana, muttei julkaissut niitä albumeillaan.

- Rock Show (Aika vanha kappale, mutta pidän siitä!)
- Do me right (Melodia on tosi kaunis!)
- Nothing on but the radio (Kaunis melodia! Tässä versiossa kappale vain loppuu kesken, sillä on vaikeaa löytää alkuperäinen versio, jota ei olisi muutettu korkeammaksi ja jonka alussa ei olisi pianoalkusoittoa, jota ei ollut siinä versiossa, minkä latasin alunperin... -.-)
- Wonderful (Tämä on vanha ja kaunis balladi.)
- Out of control (Tässä kappaleessa on jotenkin jännä tunnelma... Se ehkä pelottaa vähän ja siksi pidän siitä.)
- Dirty ice cream (Tämä on vanha biisi ja pidän tästä tosi paljon.)
- Fever (Adam Lambert laulaa tätä myös, muta tässä on GaGan laulama versio.)
- No way (ihan älyttömän kaunis laulu! <3)
- Glitter and grease (Tämän kappaleen GaGa esitti The Monster Ball-keikallaan.)
- Luv u sum (Vuodelta 2012)
- Stache (Vuodelta 2012)
- Something crazy (Vanha biisi, mutta se on energinen ja tykkään siitä, vaikka se onkin iloinen.)

Remix-versiot (karsin näitä tosi paljon ja silti tuli pitkä lista XD)

- Born This Way Jost & Naaf Remix (Hieman pelottava, joten pidän siitä.)
- Poker Face LLG vs GLG Radio Mix Remix (Melkein parempi kuin alunperäinen Poker Face.)
- Eh Eh Pet Shop Boys Remix (On niin ihanaa, kun alussa hoetaan "GaGa". Bassot ovat hyvät.)
- Judas Goldfrapp Remix (Tämä on upean pelottava!)
- Judas Hurts Remix (Upea, kaunis ja hieman pelottava!)
- Monster Mon Avarahami Remix (Tosi kaunis, ihana ja haikea remix! Muistan aina, kun kuuntelin tätä talvella aamuisin bussipysäkillä.)
- Bad Romance Skrillex Remix (Normaalisti en pidä Skrillexistä, mutta tämä remix on niin energinen ja rytmikäs, että pidän siitä tosi paljon.)

Ja sitten kun ARTPOP-albumi ilmestyy, päivitän tätä listaa lisää. :)

- Cascada
  Löysin Cascadan ihan vahingossa katsoessani Winx-videoita YouTubessa, sillä monissa niissä oli taustalla jokin Cascadan biisi. Pidän monista muistakin Cascadan biiseistä, mutta tähän linkitän vain ehdottomat suosikkini.
- Everytime we touch (Kaunis ja ihana biisi)
- Last Christmas (Jotenkin vain pidän tästä biisistä, koska tämä on pirteä, energinen ja rauhallinen samaan aikaan.)
- Pyromania (Pidän alussa olevasta matalasta miesäänestä. Biisi on energinen.)
- Au Revoir (Energinen tämäkin biisi.)

Rock

-Evanescence
 Löysin Evanescencen vahingossa YouTubesta, kun löysin Amy Leen tekemän version kappaleesta "Sally's Song", joka on elokuvasta Painajainen ennen joulua. Evanescencen musiikki on ihanaa! Melodiat ovat kauniita ja sanat ovat ihanan synkkiä. <3 Tässä on aika monia biisejä, sillä pidän niistä kaikista niin paljon. 
- Lithium (IHANA!!)
- Lies


- Marilyn Manson
 - This is the new shit Huom. Sisältää kiroilua, kuten jo nimestäkin voi päätellä!


- Rammstein
  - Du hast
  - Amerika

Gootti

- Emilie Autumn
 Emilie Autumn esittää viktoriaanista musiikkia, jossa on usein mukana cembalo, jousisoittimia ja moniäänistä naislaulua. Kappaleet ovat synkkiä ja pidän niistä tosi paljon. <3
 - Misery loves company
 - I want my innocence back
 - Opheliac
 - Let the record show
 - Gothic lolita
 - Take the pill Huom. Sisältää kiroilua!
 - Scavenger
 - If I burn
 - Liar
 - Girls just wanna have fun
 - Syringe (instrumentaali)
 - Time for tea
 - Castle down
 - 306
 - The art of suicide

-Katzenjammer Kabarett
 - Hidden & sick
 - Eve at the mansion
 - The Crowd Around
 - Gemini girly song
 - 8 & 9

- Bella Lune
 - Blissiful escape 
 - Transmissions
 - Out of control
 - Ophelia
 - Dead souls
 - Silent and still
 - Coil
 - So long ago
 - Who knows
 - Full moon a half night

- Dark Sanctuary
 - Funeral cry
 - Seul face au sinistre
 - Ame de Décembre
 - Orpheline

- instrumentaalia:
  - Fallen tears
  - Martyrium
  - The Forgotten love
  - The eternal forest

- sekalaista:
 - Davy Jones organ theme
 - Bad Romance gothic version
 - Come little children
 - Please don't cry, my dear
 - Rabbit curse
 - Spectrum: x Gnomes bones

Leffojen soundrack

- Painajainen ennen joulua
 
- Corpse Bride

- Sweeney Todd

- Helena Bonham Carter
 Hän on suosikkinäyttelijäni! Hän laulaa linkkaamissani Sweeney Todd-biiseissä ja Tears to shed-biisissä. Linkkaan myös pari muuta hänen laulamaansa biisiä.
 - Last man standing (mukana Nicky Haslam)

Winx-elokuvien kappaleet ovat toisessa listassa!

Suomalainen

- Jenni Vartiainen: Missä muruseni on

Tykkään myös joistain Justimusfilmsin kappaleista, sillä ne saavat nauramaan.

Pop

- Will.i.am ft. Britney Spears: Scream and shout
- Bruno Mars: When I was your man (Tämä kappale on henkilökohtaisesti minulle todella tärkeä, sillä siihen liittyy ihania muistoja! [En kumminkaan kerro niistä enempää, sori.])
- Katy Perry: E. T, I kissed a girl
- Gotye: Somebody that I used to know (Kuunneltiin enkuntunnilla :D)

K-pop:

Metalli

- Within Temptation: Memories

Klassinen

- Carmina Burana: O Fortuna (Tämä on monissa tv-ohjelmissa, esim. X-Factorissa, kun selviää, kuka putoaa tai on jotain muuta dramaattista.)
- Chopin
 - Fantasie Impromptu (Unelmani on osata soittaa tämä joskus... Eräs ystäväni osaa soittaa tämän jo nyt.)
 - Piano sonata no 2 in B flat major op 35 Marche Funebre (Pianonsoitonopettajani kertoi, että yksi tyyppi oli kuollut kuullessaan tämän biisin. Älkää kuitenkaan pelätkö, sillä minä ainakin olen hengissä! :D)
- Bach
 - Toccata and Fugue in D minor BWV 565 (Olen soittanut tästä Toccata-osuuden ja kokeillut myös vähän Fugue-osuutta.)
 - Prelude in C minor BWV 999 (Olen soittanut tätä.)
 - Prelude & Fugue 2 in C minor BWV 871 (Tämän haluaisin jossain vaiheessa soittaa, sillä tykkään soittaa Bachia. Pari opettajaa ovat myös sanoneet, että Bachin musiikki sopii minulle.)
 - Prelude & Fugue 6 in D minor BWV 875 (Olen soittanut tämän alussa olevan Preludin, joka siis loppuu kohdassa 1:29. Sitä oli ihanaa soittaa!)
- Franz Scubert: Fantasy in F minor D940 (Olen kuullut tämän livenä konsertissa ja 1,5 viikon aikana olen kuunnellut tätä 94 kertaa, vaikka kappale kestää 18,5 minuuttia. Olen siihen ihan koukussa ja olen myös soittanut kummatkin osuudet [tosin niin hitaasti, että siinä meni varmaan tuplasti se 18,5min XD] Rakastan tätä kappaletta ja toivon, että voisin joskus soittaa sen jonkun kanssa!)
- Sibelius
 - Caprice op 24 no 3 (Olen opetellut tätä kappaletta heinäkuun aikana ja se on vielä kesken, mutta toivottavasti saisin esittää sen vielä jossain!)
 - Impromptu no 2 op 5 (Olen esittänyt tämän kappaleen pari kertaa konserteissa ja soitan sen pianonsoiton D-tutkinnossa, joka minulla on luultavasti tänä syksynä.)
 - Impromptu no 5 op 5 (Tämä on tosi kaunis kappale ja haluaisin opetella soittamaan tämän joskus.)
 - Valse Triste op 44 no 1 (Olen soittanut tätä nelikätisesti pianolla ystäväni kanssa ja olemme esittäneet sen aika moneen kertaan.)

Randomia läppää, mikä saa nauramaan :D

- The Apostrophe song (Kuuntelimme tätä enkuntunnilla ja kaikki muut ryhmästämme varmaan vihaavat tätä, paitsi minä.)
- Nuuskamuikkunen: Jaa-remix (Se toinen kuva on vähän tyhmä, mutta itse remix on hauska.)
- Muumimamma: Sitten leivät (Kannattaa kuunnella monta kertaa putkeen! XD)
- Piisamirotta: Typerä nainen (Ystäväni tekivät minulle paidan, jossa lukee "Typerä nainen" :D)
- The circus song (Opettelin soittamaan tämän korvakuulolta tämän videon avulla.)

Myöhemmin saatan lisätä lisää musiikkia tähän listaan, jos löydän jotain kivaa. :)





5 kommenttia:

  1. Hyviä biisejä! ;D Ja oli pakko kommata,että olen Romanialainen ja Cezarin biisi It's my life saa minut välillä...öh,häpeämään Romanian 2013-Euroviisumi esitystä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän tunteen, sillä itse en oikein pidä Robinista ja Tuulista ja kiva, jos Suomen maine tulee niiden mukaan... Tosin ne eivät ole esiintyneet Euroviisuissa. Mutta se on hyvä asia, että on biisejä, jotka saavat nauramaan (jopa aamulla koulubussissa) kun niitä kuuntelee! :D Ja kyllä mä tuon It's my life-biisin iPodiini latasin, kun jälleen kerran näytelmäporukassamme varmaan kaikki muut vihasivat sitä biisiä, mutta mä tykkäsin siitä. XD

      Poista
  2. T. NatuWinx (en tajua miks se sanoo et oon Anonyymi...) :(

    VastaaPoista
  3. Todella kiva lista itse tykkäään myös paljon biisistä lithium muistan joskus että olen olen kuullut biisin jossain ja rupesin kikattelemaan vähän ton muumimamma biisin jälkeen hmm hmm hmm sitten leivät :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että joku muukin tykkää Lithium-biisistä! Se on ihana! :) Ja nuo Muumeista tehdyt biisit ja leikatut kohdat saavat aina nauramaan. :D

      Poista